Σχετικά με το σιρόπι σφενδάμου:

  • Eίναι ένα απολύτως φυτικό προϊόν
  • Το Σιρόπι Σφενδάμου περιέχει αντιοξειδωτικά που καθυστερούν ή αναστέλλουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών που προκαλούν ασθένειες όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος
  • Η ποσότητα 1/4 κουταλιού της σούπας περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά όσο μια τομάτα ή ένα μπρόκολο
  • Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει υψηλά επίπεδα φυτικών οξέων, όπου σύμφωνα με μελέτες αυτή η μορφή οξέων αποτελεί φυσική άμυνα στον Σακχαρώδη Διαβήτη και στα λοιπά μεταβολικά σύνδρομα
  • Το σιρόπι Σφενδάμου καθυστερεί την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον εγκέφαλο και προστατεύει τους πνεύμονες
  • 1/4 της κουταλιάς περιέχει περισσότερο ασβέστιο από ότι η ίδια ποσότητα γάλακτος και περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα. Επίσης είναι καλή πηγή Μαγνησίου, Φωσφόρου, ψευδάργυρου και σιδήρου